Blog Zumex logo

Zumex mooie aanvulling op snackassortiment

‘Jongeren zijn belangrijke doelgroep’

In de snackbranche ziet men de vraag naar gezonde producten stijgen. Voor ondernemers die hun assortiment willen blijven vernieuwen, is de verkoop van versgeperst sinaasappelsap een goede optie. Eetwinkel De Snackcorner in Leerdam schafte een Zumex persmachine aan en is sindsdien veel sinaasappelsap gaan verkopen. Vooral de jongeren zijn een belangrijke doelgroep. Ze komen speciaal langs voor de jus d‘orange.

Stijgende vraag

Maurice Gietman, eigenaar van Eetwinkel De Snackcorner in Leerdam, merkte dat er in de markt meer vraag is naar gezondere producten. Daar besloot hij op in te spelen. “Lunch is een belangrijk onderdeel binnen onze cafetaria. De verkoop van vers sap vinden we daar goed bij passen.” Om niet teveel tijd kwijt te zijn met het persen van de sinaasappels besloot hij driekwart jaar geleden te investeren in een Zumex persmachine. Daarbij heeft hij direct voor een grote machine gekozen, met een aanvoermand waarin de sinaasappels opgeslagen liggen. “Met een kleinere machine moet je zelf de sinaasappels erin doen. Deze Zumex Versatile Pro werkt helemaal zelfstandig. Ik ben blij dat we deze keuze hebben gemaakt. Bovendien vind ik de uitstraling heel mooi; gasten zien de verse sinaasappels liggen.” Ander voordeel vindt hij de goede reinigbaarheid. “Het perswerk van de machine is heel gemakkelijk te demonteren en schoon te maken. Binnen een kwartier is de machine helemaal schoon.”

Verse sap to go

Gietman merkt duidelijk dat de omzet is gestegen. “De marge op ons sinaasappelsap is veel beter dan op frisdranken.” Sinds de komst van de machine is hij veel meer versgeperst sap gaan verkopen. “Vooral de jongeren zijn een belangrijke doelgroep. Ze komen speciaal voor de jus d’orange binnenlopen.” Naast bekers zijn bij Eetwinkel De Snackcorner ook flesjes verkrijgbaar om mee te nemen. “Deze hebben we in vier maten: 300 ml, 400 ml, 500 ml en zelfs één liter.”

Wel is de ondernemer van mening dat de verkoop van verse sappen bij het bedrijf moet passen. “Voor een doorsnee cafetaria heeft het geen zin om aan de verkoop ervan te beginnen. Je moet een breed assortiment aanbieden. Zo verkopen wij bijvoorbeeld ook veel belegde broodjes en maaltijden. Snacks worden bij ons nog steeds heel goed verkocht. Maar als je alleen patat, kroketten en frikandellen blijft verkopen, dan sta je in mijn ogen stil. Wij willen graag vooruit. Bovendien vragen steeds meer consumenten om gezondere producten. Daar spelen wij op in.”

Binnen een jaar al winstgevend

Zumex Nederland biedt citruspersen en sapcentrifuges in alle soorten en maten. Met een machine van Zumex kan de investering al binnen een jaar winstgevend zijn. Wij stellen graag en volledig vrijblijvend een rendementsberekening voor u op.

Bezoek onze stand op de Horecava 2020

Op 13 t/m 16 januari 2020 staat Zumex Nederland op de Horecava in de RAI Amsterdam. Bezoek onze stand in Hal 8 (#08.418) en laat u informeren over de mogelijkheden van een Zumex sinaasappelpersmachine binnen uw onderneming!

Binnen 1 jaar winst maken op versgeperst sap?

Vraag nu vrijblijvend een rendementsberekening aan.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.