Hoe reinigt u uw Zumex sinaasappelpers?

Uiteraard hoeven wij u niet te vertellen, hoe belangrijk het is om u Zumex citruspers te reinigen. Ook bent u ervan op de hoogte, dat dit regelmatig moet gebeuren. Onze klanten binnen de Retail en Horeca zijn gewend aan de strenge veiligheidseisen op gebied van voedselveiligheid binnen Nederland en willen daarnaast de beste kwaliteit producten presenteren aan hun klanten.

U treft het, bij het ontwerp van de Zumex sinaasappelpers is met hygiëne al rekening gehouden. Onze persen zijn uitgerust met een door ons gepatenteerd Conical System®. Dit systeem behandelt de vruchten met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, zodat ieder glas versgeperst sinaasappelsap van een heerlijke en hoogwaardige kwaliteit is, zonder dat de essentiële oliën met dit sap in aanraking komen. Ook bevat iedere Zumex de speciaal ontwikkelde ASP-technologie, een coating die een optimale en langdurige bescherming tegen bacteriële gevaren garandeert en die de groei van bacteriën tegengaat.

En toch, houdt uw machine zuiver!

Ondanks deze ontwikkelingen moet u citruspers schoongemaakt worden. Door de gebruiksvriendelijkheid van de Zumex is deze reiniging zo gemakkelijk mogelijk gehouden. Het is van belang dat alle onderdelen van de citruspers, die direct in aanraking komen met het versgeperste sap, dagelijks worden gereinigd. De volgende link (schoonmaakinstructies) geeft u meer informatie met betrekking tot de reiniging van de Zumex Speed S +Plus. Tevens is er een introductie-video waarbij de schoonmaak van de machine verder wordt uitgelegd (video-link, schoonmaakinstructies vanaf 3:30 min.)

Onderling verschilt de manier van reiniging van onze Zumex sinaasappelpersmachines behoorlijk. De komende tijd zullen we via dit blog de reiniging van onze andere Zumex-modellen toelichten. De uiteindelijke boodschap blijft, alle machines zijn eenvoudige te reinigen waardoor u niet beperkt wordt deze schoonmaak dagelijks uit te voeren.

Zumex