Sinaasappelpers aanschaffen voor uw horecaonderneming

Een sinaasappelpers mag niet in de horeca ontbreken, zo schreven we al eerder. Het heeft veel voordelen voor u als ondernemer en biedt de klant een gezond drankje in de vorm van een dagelijkse vitamineboost. In dit artikel gaan we wat dieper in op waarom uw gasten graag een verse jus d’orange bestellen. Het heeft alles te maken met gemak en met gezondheid. Want de klant als de klant bediend wordt, dan kunnen ze maar beter het vieste klusje uit handen geven. Zo kunnen ze hun dagelijkse portie fruit binnen krijgen zonder te morsen.

Vers = gezonder

Wanneer we uit gezondheidsoverwegingen kiezen om sinaasappelsap te kopen, is het belangrijk om alleen vers geperst sap te drinken. Er mag niet te lang gewacht worden met het opdrinken van de sap want hoe langer we wachten, hoe meer vitaminen er verloren gaan. Om optimaal te kunnen profiteren van de goede eigenschappen van het fruit moet het dus snel opgedronken worden. Hierbij komt uw vers geperste sinaasappelsap mooi om de hoek kijken.

Verpakt sap is een sap

Sinaasappelsap uit een pak bij de supermarkt vandaan is eigenlijk moeilijk sinaasappelsap te noemen. Er wordt enorm veel suiker aan toegevoegd en de vitaminen zijn grotendeels al verloren gegaan voordat het in het pak terechtkomt. Daarnaast bevat het conserveringsmiddelen waarvan we nooit echt weten of ze nu echt goed voor ons zijn of niet. En andere manieren om het sap langer houdbaar te maken, zoals pasteuriseren, zorgt vaak voor verlies aan smaak. Veel beter is het om sinaasappelsap zelf te persen of, vanwege het gemaksaspect, te bestellen in een café of restaurant.

Gemak

Want ook dat is een belangrijke reden dat men graag voor een vers sapje kiest in de horeca: het gemak dat dit met zich meebrengt. De klant hoeft niet zelf de sinaasappels te persen en hoeft dus achteraf niet de ‘rommel’ op te ruimen. Het persen, of zelfs het pellen van een sinaasappel gaat doorgaans gepaard met veel sap dat alle kanten op kan spuiten en zeker met vieze handen. Want een sinaasappel doormidden snijden kan nu eenmaal niet zonder te morsen. Niet iedereen heeft zin om zelf met sinaasappels aan de slag te gaan en ook heeft niet iedereen een (goede) sinaasappelpers in huis.

Minder voedsel weggooien

Daarnaast blijven we met z’n allen veel voedsel weggooien. Wel 135 kilo per jaar, zo schreef de NOS in augustus 2016 nog. In totaal gooien we met z’n allen zo’n 2 miljard kilo aan voedsel weg, ieder jaar. Dat is niet alleen zonde, het is slecht voor het milieu en kost je onnodig geld. Vaak komt dit omdat we het te druk hebben en dus meer vers eten kopen dan we kunnen koken. Vaak eten we uit of kopen we even snel lunch op werk. Een simpele oplossing hiervoor is om niet zelf een netje sinaasappels in huis te halen, welke je na één glas sinaasappelsap te hebben gemaakt niet meer aanraakt en je vervolgens moet weggooien. Veel makkelijker (en milieuvriendelijker) is om een glaasje verse jus te bestellen in een café of restaurant.

Een sinaasappelpers leasen

Wist u dat u sinaasappelpersen ook kunt leasen? Dit is handig, want zo hoeft u niet in één keer een investering te doen. U betaalt de machine maandelijks af, maar tegelijkertijd kunt u wel al gebruik maken van uw sinaasappelpers en uw klanten blij maken met een glaasje vers geperst sap. Door een sinaasappelpers te leasen kunt u al meteen beginnen uw investering terug te gaan verdienen en direct rendement creëren.

Fiscale voordelen

Wist u dat een sinaasappelpers in uw horecabedrijf hebben ook voor uzelf voordelen heeft? Fiscale voordelen welteverstaan, welke kunnen resulteren in een fijne financiële meevaller. Indien u een kleinverbruiker bent van non-alcoholische dranken hoeft u namelijk geen verbruiksbelasting te betalen. Dat kan alleen wanneer u doorgaans niet meer dan een bepaald volume sap produceert. Voor meer informatie leest u dit artikel van de belastingdienst eens.

Wilt u een sinaasappelpers aanschaffen voor uw horecaonderneming? Onze machines zijn allemaal mooi, gemakkelijk in gebruik en ook heel snel schoon te maken. Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zumex